Tunnbröd med halloumi och het salsa
2011-06-21
Idag provade vi ett riktigt sommrigt recept!
Känns som något man skulle kunna ha köpt bakom saluhallen i Göteborg för att sedan sätta sig ute i någon park och njuta av maten. Lätt var det också!
Salsan smakade lite som ajvar relish och fick en mycket fin färg.
Denna rätt skulle säkerligen också funka jättebra på grillen istället för i stekpannan.
Det här behöver du för 4 portioner:
4 st mjukt tunnbröd
200 eller 400 g skivad halloumi beroende på hur mycket man tycker om det!
1 liten broccoli delad i buketter
1 hackad rödllök
1 msk olivolja
1 tsk salt
Smör till stekning
Salsan:
50 g mandel
1 st hackad röd paprika
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 skiva delat vitt bröd
1½ dl olivolja
1 tsk salt
Gör så här:
1. Stek paprikan mjuk.
2. Mixa ihop alla ingredienserna till salsan,inklusive paprikan. Tillsätt oljan sist.
3. Stek halloumi på hög värme, en liten stund på varje sida.
4. Ta halloumin ur stekpannan och stek istället broccolin och löken mjuk i olivoljan. Salta!
5. Lägg grönsakerna och osten på ett tunnbröd och toppa med salsan.