Pekanbrownies

2011-03-27

Superlätta brownies som passar utmärkt med glass. Det här var första gången vi lagade något med pekannötter. Smaken är lite sträv och påminner om kaffe. Jag (Tobbe) gillade dem, men Sara gillade dem inte,. Så, blandade känslor, men om ni gillar kladdkakor med en nöt som påminner om en lite pepprig valnöt, så är det här brownien för er!

Du behöver, för 12 bitar:
175g smör
125g mörk blockchoklad
5 dl socker
3 ägg
3,5 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
125g pekannötter
Smör till ugnsformen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form, ca. 30x20cm, med smör.
2. Smält smöret i en kastrull, bryt ner chokladen i grytan och låt den smälta med.
3. Blanda chokladsmeten med sockret, därefter äggen en åt gången.
4. Blanda i vaniljsockret, mjölet och nötterna.
5. Häll smeten i formen och fördela den jämt.
6. Grädda smeten mitt i ugnen i 20-25 minuter och låt sedan hela formen svalna på ett galler.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0