Frukostbaguetter
2011-03-31
Dessa baguetter är alldeles perfekta till frukosten. Supersnabba och lätta att göra!
Ytan på baguetterna blir dessutom härligt krispig!
Receptet är f.ö från en av dom bästa kokböckerna vi har - Hemkunskapsboken!
Det här behöver du:
1 msk farinsocker
½ msk bakpulver
1 krm salt
1½ dl filmjölk
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda rågmjöl, vetemjöl,bakpulver,salt och farinsocker i en skål.
3. Tillsätt filmjölken och arbeta samman till en deg.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Forma varje del till en avlång bulle.
5. Ställ bullarna på en plåt och skär ett snitt i var och en.
6. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20minuter.
Dumma dumma dig, man kan inte köpa filmjölk i London.
Det finns ingen filmjölk i Lyon heller (men desto fler baguetter å andra sidan...)
Men! Ville mest säga hej, fin blogg ju! Jag behöver inspirationen ibland, efter 3 1/2 år som veggis blir man lite bekväm i sina indiska grytor. Kram