Flygande Jacob
2011-09-19
Flygande Jacob är en gammal favorit som är svår att tycka illa om.
Många kanske föredrar den med bananer, men vi tog ananas istället.
Denna rätten är dessutom extremt lätt ihopslängd, det enda som tar lite tid är att koka sojabitarna.
Smaklig måltid!
Det här behöver du för fyra portioner:
100 g köttersättning, tex quorn eller sojabitar
1 grönsaksbuljong (om du använder sojabitar)
3 dl havregrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
1 burk annanas
1 dl salta jordnötter
svartpeppar
Kokt ris till servering
Gör så här:
1. Om du har sojabitar, koka dom i buljongen i 10min och bryn dom sedan i en stekpanna. Har du quorn kan du hoppa över kokningen och bryna dom direkt i stekpannan tills bitarna har blivit mjuka.
2. Blanda grädde, chilisås, curry och svartpeppar i en skål.
3. Häll sedan ovanstående blandning över köttersättningen i stekpannan och tillsätt annanas och jordnötter.
4. Låt koka upp och puttra en stund, ca 5min.
5. Servera till ris.
Visst har ni glömt att det ska in i ugnen också?