30-minuterspizza i stekpanna

2012-04-01


Inspirationen till den här pizzan kommer från ett avsnitt
Jamie Oliver, där han gjorde en snabb pizza i stekpanna. Vi lyckades inte hitta programmet där han bakade pizzan, så vi fick improvisera fram en egen variant. Målet var att pizzan skulle gå snabbt att göra och att den skulle göras i stekpanna och det lyckades vi åstadkomma. Kom ihåg att göra den i en ugnsfast stekpanna och att handtaget på pannan kan bli väldigt varmt! Degen vi gjorde blev något torr, så om ni vill kan ni balanesra torrvarorna med mer vätska för att göra degen mer elastisk. Precis som med andra pizzor kan självklart man fylla den med precis vad man vill och vi gjorde två varianter med oliver, tomater, lök och solroskärnor, överströdda med färsk ruccola.

Du behöver, för två pizzor:
Degen:
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl olivolja
1½ dl mjölk
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
Olivolja till stekning
Valfri fyllning, t.ex.
3 dl riven ost
24 oliver, skivade
1 stor tomat, skivad
½ dl solroskärnor
½ gul lök, skivad
färsk ruccolasallad (tillsätts efter bakning)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Värm rikligt med olivolja i en stor, ugnsfast stekpanna.
2. Blanda torrvarorna till degen väl, tillsätt olja och mjölk. Knåda till en elastisk deg.
3. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rundlar på mjölat bakbord.
4. Mixa tomaterna och vitlöksklyftorna till en slät sås. Smaka av med salt.
5. Förbered resten av fyllningen.
6. Dubbelvik degen och lägg den i stekpannan, veckla ut den och fördela tomatsåsen över pizzan.
7. Tillsätt resten av fyllningen och stek pizzan på hög värme i fem minuter.
8. Sätt hela stekpannan i mitten av ugnen och baka pizzan i tio minter.
9. Plocka ut pannan ur ugnen och fördela ruccolasalladen över hela pizzan. Ringla eventuellt över lite god olivolja innan servering.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0