Kikärtspaj med fetaost

2012-04-30


Kikärter är vi vana med att hitta i falaflar, men dom är även goda till så mycket annat.
Till exempel biffar, soppor, grytor, sallader, och pajer!
Dessutom är dom rika på protein som är viktigt att komma ihåg att få i sig när man äter vegetariskt.
Det här receptet var snabbt, enkelt och resultatet gjorde oss mätta och nöjda!
Som vanligt räckte inte pajdegen tillräckligt, men vi ökade på lite i receptet nedan och hoppas att det ska bli tillräckligt med deg. Skriv gärna en kommentar om ni själva provar receptet och berätta för oss det blev bra!

Det här behöver du för 1 paj:

Pajdeg:
150 g rumsvarmt smör
4 dl mjöl
2 msk vatten

Fyllning:
½ zucchini, hackad
3 delade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
1 skivad rödlök
1 burk kikärter, sköljda och avrunna
1½ dl grädde
3 ägg eller 3 tsk no egg + 6msk vatten
150 g smulad fetaost
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Smör eller olja till stekning

Gör så här:
1. Börja med pajdegen. Skär smöret i små bitar och blanda med mjöl och vatten. Jobba sedan ihop ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajform. Slutligen ska du förgrädda den i 10 minuter på 200 grader.
2. Fräs rödlök, vitlök och zucchini tills de mjuknar, tillsätt sedan kikärter och låt steka i ca 5 minuter.
3. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar innan du sist tillsätter tomat.
4. Fyll pajskalet med de stekta ingredienserna.
5. Blanda ägg, grädde och fetaost och häll sedan blandningen över pajen.
6. Grädda i ugnen på 180grader i 40 minuter.
Viccan.

herregüüüüd vad hungrig jag blev nu när jag satt här o kika era recept, Sara o Tobbe! Hoppas allt är bra med er i Götet!



Kram Viccan!

http://foreverland.blogg.se/
2012-05-11 16:35:37


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0