Pastasås av grillade grönsaker
2012-08-20
Nu börjar sommaren att ta slut om vi tittar omkring oss.
På stan ser vi reklam för höstens tvserier, i affärerna har mössor och vantar kommit fram, och våra vänner pratar om hur mysigt det kommer att bli att tända ljus och dricka te under regninga dagar.
Men detta vägrar vi ju att inse. Vi tror stenhårt på att sommaren håller i sig ett tag till, den har ju nyss börjat!
Så det är bara att plocka fram kolen igen, för här kommer ett grillrecept!
Men nåväl, det fungerar alldeles utmärkt att göra i ugnen också.
Resultatet blir en mycket god pastasås med den speciella grillsmaken, som gör att vi kan hålla kvar sommaren ett litet tag till.
Det här behöver du för 4 portioner:
1 tärnad aubergine
2 hackade paprikor
4 hackade tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 burk bönor, sköljda
Basilika
Olivolja
Salt & peppar
Pasta för 4 portioner
Olivolja
Salt & peppar
Pasta för 4 portioner
Gör så här:
1. Lägg aubergine, paprika och tomat på en smord plåt och ringla över olivolja.
2. Grilla i 250 grader längst upp i ugnen, eller som vanligt på en grill.
3. Efter 10minuter är det dags att röra om lite bland grönsakerna, och sedan ska dom grillas 10 minuter till.
4.Ta ur plåten och lägg alla grönsaker i en skål.
1. Lägg aubergine, paprika och tomat på en smord plåt och ringla över olivolja.
2. Grilla i 250 grader längst upp i ugnen, eller som vanligt på en grill.
3. Efter 10minuter är det dags att röra om lite bland grönsakerna, och sedan ska dom grillas 10 minuter till.
4.Ta ur plåten och lägg alla grönsaker i en skål.
5. Pressa vitlöksklyftan över grönsakerna, och tillsätt sedan basilika och tomatpuré. Salta och peppra efter smak.
6. Mixa grönsakerna till en slät sås.
7. Rör till sist i bönorna och servera till pastan.
6. Mixa grönsakerna till en slät sås.
7. Rör till sist i bönorna och servera till pastan.