Hemlagad senap

2012-12-08
 

Den här senapen blev det drag i kan vi säga!
Det riktigt sved i ögonen när vi vispa ihop den.
Men så blev den väldigt god också, och att den är så stark innebär att man inte behöver så mycket för att det ska smaka. Vill man ändå ha en svagare senap är det bara att minska på senapspulvret.
Senapen kan sedan användas för att griljera julskinkan (veg-skinka så klart) eller som tillbehör på jultallriken.
 
Det här behöver du för 2 dl senap:
1½ dl senapspulver
1 msk vetemjöl
1½ dl vatten
1½ msk vinäger
1 krm salt
3-4 msk socker
2 msk olja

Gör så här:
1. Blanda senapspulver och vetemjöl i en liten skål.
2. Koka upp vattnet och tillsätt det i skålen under omrörning.
3. Låt stå i 20 minuter så att mjölet får svälla.
4. Tillsätt resterande ingredienser och rör om.
5. Häll över på en burk och förvara i kylskåpet.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0