Mjuk pepparkaka (Vegansk)

2012-12-11
 
Det är inte alltid så lätt att baka veganskt som man kan tro.
I vårt första försök bytade vi bara ut äggen mot noegg-puvlver och mjölken mot havredryck.
Resultatet blev väldigt goda smulor, ingenting höll ihop.
Så vid andra försöker tog vi reda på ett ordentligt recept istället.
Dock ljuger vi om vi säger att denna höll ihop jättebra, för det gjorde den inte, men absolut tillräckligt!
Bara man är lite försiktig när man äter så! Detta kan ju säkerligen skilja sig lite från gång till gång också.
Smaken går hursomhelst inte att klaga på. Ett av dom absolut godaste bakverken under julen minsann!

Det här behöver du:
100 g mjölkfritt margarin
1½ dl sojadryck
1 dl lingonsylt
2 dl socker
3½ dl mjöl
½ dl sojamjöl
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
½ tsk nejlikor
1 msk bakpulver
Ströbröd

Gör så här:
1. Smält margarinet och låt det svalna.
2. Blanda sojadryck, socker, och lingonsylt i en bunke och rör sedan i det smälta margarinet.
3. Blanda mjöl, sojamjöl, bakpulver och alla kryddor i en annan bunke och rör sedan försiktigt ihop dom två blandningarna.
4. Förbered en bakform med margarin och ströbröd och häll sedan på smeten.
5. Baka i ugnen i ca 50 minuter på 170 grader.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0