Vegansk tomtegröt
2012-12-23
En variant på klassisk tomtegröt åt en vegansk tomte!
Denna rätt var inga problem att konvertera till vegansk kost och vi märkte ingen stor smakskillnad på denna gröt och en gjord på vanlig mjölk.
Samma regler gäller vid tillagning: rör hela tiden!
Risgrynsgröt är en rackare på att bränna fast i kastrullen!
Servera med sojamjölk, kanel, socker och en klick mjölkfritt smör.
Denna rätt var inga problem att konvertera till vegansk kost och vi märkte ingen stor smakskillnad på denna gröt och en gjord på vanlig mjölk.
Samma regler gäller vid tillagning: rör hela tiden!
Risgrynsgröt är en rackare på att bränna fast i kastrullen!
Servera med sojamjölk, kanel, socker och en klick mjölkfritt smör.
Du behöver, för 2 portioner:
3 msk mjölkfritt smör
3 dl vatten + 3 dl vatten
3 dl vatten + 3 dl vatten
½ tsk salt
1½ dl grötris
2 dl kokosmjölk
1½ dl grötris
2 dl kokosmjölk
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Häll på 3 dl vatten, grötris och salt.
3. Låt koka upp och koka på svag värme i 10 minuter, under konstant omrörning.
4. Tillsätt resten av vattnet och kokosmjölken.
5. Koka upp igen och låt koka i 30 min under lock. Rör om då och då.
6. Låt sedan gröten vila under lock i ca 10 min innan servering.
2. Häll på 3 dl vatten, grötris och salt.
3. Låt koka upp och koka på svag värme i 10 minuter, under konstant omrörning.
4. Tillsätt resten av vattnet och kokosmjölken.
5. Koka upp igen och låt koka i 30 min under lock. Rör om då och då.
6. Låt sedan gröten vila under lock i ca 10 min innan servering.