Ananaspaj med kokos och banan

2012-02-27

En enkel och supersnabb paj som man lätt kan slänga ihop om man har någon burk med ananas liggande hemma i skafferiet. Kom bara ihåg att vänta tills den har svalnat innan ni delar den och lägger upp den på tallriken, då den lätt går sönder. Gör inte som oss och börja plocka i den medan det fortfarande är varm. Det var svårt att hålla sig när den låg där på bordet, den doftar fantastiskt och smakar sött och fruktigt

 

Det här behöver du:


Pajdeg:
150g smör
1dl socker
3dl mjöl
2tsk bakpulver

Fyllning:
2dl creme fraiche
½dl socker
1tsk vaniljsocker
2 ägg (eller äggersättningspulver)
1 burk krossad ananas
1 mogen banan
1dl kokos

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna lite. Sätt ugnen på 175grader.
2. Rör i socker, mjöl och bakpulver och rör om till en deg och tryck ut i en liten pajform.
3. Låt annanasen rinna av.
4. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker ägg, banan, kokos och ananas.
5. Fyll pajskalet med fyllningen och grädda i ugnen i 30 min.
6. Låt pajen svalna innan servering.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0