Falafel i chiligryta

2012-01-15

  • Detta blev en riktigt stark och uppiggande gryta. Blandningen av rotfrukter, bönor, chili och falafel kanske kändes lite märklig till en början, men vi ångrade oss så fort vi fick smakat. Perfekt blev det med en klick yoghurt till.
    Falafeln i grytan kan ni köpa färdig, men det är så klart roligare att göra egna. Ni kan till exempel använda er utav
    detta recept som vi publicerat tidigare. Det kan dock ta ett tag att göra denna rätt om man ska göra egen falafel, därför är det bra att antingen förbereda falafeln dagen innan eller att göra rätten tillsammans med någon.
    Tänk också på att smaka av chiligrytan då och då så att den blir tillräckligt stark. Räcker inte chilin till kan man tillsätta lite sambal oelek eller cayennepeppar till exempel.
    Smaklig måltid!

    Det här behöver du för 4 portioner:
    250 g skalad och tärnad rotselleri
    2 skalade och tärnade morötter
    2 pressade vitlöksklyftor
    1 hackad gul lök
    1 hackad röd chili
    2 msk olivolja
    1 tsk koriander
    1 tsk spiskummin
    1 lagerblad
    1 burk krossade tomater
    3 dl vatten
    1 förpackning á 380g bönmix/salsa
    2 msk ketchup
    1 tsk salt
    2 dl matyoghurt
    Limeklyftor till servering

    Gör så här:
    1. Fräs selleri, morot, vitlök och lök i oljan i ca 3 minuter.
    2. Tillsätt chili, koriander, spiskummin och lagerblad. Låt fräsa en stund till.
    3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt det koka upp och småkoka i 15 minuter.
    4. Tillsätt bönmix/salsa, ketchup och salt. Låt koka i ca 10 minuter till.
    5. Servera med falafel, en klick matyoghurt och en limeklyfta.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0