Fylld pasta i spenatsås
2012-07-09
Idag blir det en pastarätt. Svamp, spenat och vitlök är ju tre smaker som aldrig misslyckas ihop, och det är ingredienserna som denna sås består av. Helst ska den serveras med en gång, annars blir det som på bilden, ganska torrt. Vi var nämligen tvugna att vänta lite med maten. Det var lika gott ändå, men inte alls lika krämigt som från början. Pasta har ju en tendens att dra åt sig vätska.
Svamp, pasta och ost-sort går sjävklart att byta ut mot sina egna favoriter.
Det här behöver du för 4 portioner:
300 g valfri pasta (vi tog färsk, fylld pasta, mycket gott!)
200 g champinjoner, skivade
Oregano
3 dl grönsaksbuljong
2 msk citronsaft
1 förpackning creme bonjour med smak av vitlök och örter
200 g tinad bladspenat
Salt och peppar
Olivolja till stekning
Gör så här:
1. Koka pastan.
1. Koka pastan.
2. Hetta upp en panna med olivoljan och stek champinjonerna i ca 8 minuter eller tills du tycker att dom ser goda ut.
3. Rör ner oregano, buljong och citronsaft. Låt koka i 10-12 minuter.
4. Rör ner creme bonjour och spenat och låt såsen puttra på svag värme i 3 minuter.
5. Spä på med lite mer vatten vid behov och blanda sedan i pastan och rör om så att allt blandas väl.
6. Krydda efter behag.