Enkel nudelsoppa

2012-06-25


En superenkel soppa som går att variera i oändlighet. Vår variant är väldigt enkel, men med morötter, tofu, pak soi, champinjoner eller dylikt kan man göra den både matigare och mer nyanserad. Tilsätt socker och vinäger i samma mängd som sojan om du vill ha soppan sötsur. Maizenan gör soppan tjock och lite krämig, precis som den brukar vara på asiatiska restauranger.
 
Du behöver, för två portioner:
100g nudlar
1 gul lök, skivad
1 röd chili eller 1 tsk torkade chiliflakes
2 tsk riven ingerfära
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk maizenamjöl
1 liter vatten
1 msk soja
1½ tsk limesaft
Olja till stekning
 
Gör så här:
1. Fräs löken, chilin, ingerfäran och vitlöken i olja i en gryta i ett par minuter, tills löken blir glansig
2. Tillsätt mjölet och buljongtärningen och fräs någon minut till
3. Häll på vattnet, sojan och limesaften. Låt koka upp
4. Tillsät nudlar och låt koka tills de är mjuka


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0