Kikärtsgryta med jordnötssmör

2012-06-18



Den här grytan fick vi inspiration till på en jättefin blogg som du hittar här, men vi har gjort några små, små ändringar. Vi valde en creme fraiche med smak av vitlök, och krossade tomater med chilismak. Välj en smak du själv tycker om!
Receptet känns genialiskt. Vilket för oss betyder att resultatet blir hur gott som helst, trots väldigt liten tid i köket och ett väldigt lätt recept att laga. Vi kan också tänka oss att detta recept går hem hos barnen.
Det tråkiga är att vi glömde att ta en fin bild på maten denna gång, så det fick bli en lunchlåde-bild.
En finare finns att se på i originalreceptet om man vill.

Det här behöver du för 4portioner:
1 hackad gul lök
400 g krossade tomater
1 burk kikärtor, sköljda
1½ dl creme fraiche
3 msk jordnötssmör
2 dl jordnötter
Salt
Peppar
Olja

Gör så här:
1. Fräs löken i oljan tills den blivit glansig.
2. Häll över krossade tomater och låt småkoka i ett par minuter.
3. Tillsätt creme fraiche, jordnötssmör och krydda efter behag.
4. Rör till sist i kikärtor och jordnötter.
5. Servera med till exempel couscous.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0