Quornbitar marinerade i ingefära, vitlök och curry.
2012-07-02
Den här rätten blev snabbt en favorit då den innehöll så många goda smaker, trots få ingredienser. Lyxig studentmat skulle vi kunna säga. Men om sanningen ska fram, så kanske den fick lite väl mycket hetta från curryn. Vi använder extra stark curry, så om ni också gör det kan ni nog nöja er med en 1 matsked istället för 1½ som gäller för vanlig curry.
Det här behöver du:
3 msk riven ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
1½ msk curry
3 dl turkisk yoghurt
500 g quorn i bitar
Gör så här:
1. Blanda ingefära, vitlök, curry och yoghurt.
3. Marinera quornbitarna i blandningen i en halvtimme.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Lägg quornbitarna tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 20min.
5. Servera till ris.
5. Servera till ris.
Rebecka
gud va gott det lät, måste prövas! :D
Veronica
Provade denna rätt idag, och gud vad gott det var! en av favoriterna just nu :) Tack för recepten!
Svar:
intebarasallad.blogg.se
lina
Såg spännande ut!