Enchilada med matvete och bönor

2012-05-28


Vi har döpt denna rätt till en burrito, men vad som är skillnaden mellan en burrito och en enchilada är fortfarande för oss oklar. Någon som har koll på detta?
Men det spelar egentligen mindre roll. Huvudsaken är smaken av denna rätt.
En stark historia tillsammans med vår nyfunna kärlek: matvete.
Matveten gör, som namnet antyder, rätten lite matigare. En ingrediens som har fått alldeles för lite uppmärksamhet om ni frågar oss.

Det här behöver du för 6st:

6 st tortillabröd
1 gul lök, hackad
1 burk kokt matvete, sköljda
1 burk valfria bönor, sköljda
1 påse kryddmix för burritos
½ dl vatten
2 dl salsa
2 tsk sambal oelek
2 dl riven ost
Olja eller smör till stekning

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek löken tills den har blivit glansig och tillsätt sedan matvete och bönor.
3. Efter ca 3 minuter kan du tillsätta kryddmixen, salsan, sambal oelek och vattnet. Sänk värmen, rör om och låt puttra ett tag.
4. Fördela blandningen på tortillabröden och rulla ihop till  burritos. Placera i en ugnssäker form.
5. Strö över osten och gratinera i ugnen i ca 5 minuter.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0