Lasagne med spenat och ricottaost

2012-11-05


Häromdan blev vi så väldigt sugna på lasagne!
En maträtt som finns i tusen olika skepnader. Lasagne med keso och morötter, Zucchini-lasagne, "vanlig" lasagne med quornfärs.
Men just den här dagen hade vi lite cravings efter spenat.
Det blev att vi slängde ihop denna tokgoda lasagnen med spenat, ricotta och mozzarellaost.
OMNOMNOM säger vi bara!

Det här behöver du:

2 vitlöksklyftor, pressade
450g tinad bladspenat
1dl solrosfrön
250g ricotta
2 st mozzarellaostar, skivade
1 basilikaplanta, grovhackad
Lasagneplattor
Smör till stekning
Salt & peppar

till bechamelsåsen:
2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
2 kryddmått muskot

Gör så här:
1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills dom knäpper.
2. Pressa ur vätskan ur spenaten och stek den sedan i lite smör.
3. Blanda i solrosfrön, ricotta, basilika, vitlök, salt och peppar och låt steka en liten stund till.
4. Ställ spenatblandningen åt sidan och börja med såsen.
5. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölet som du vispar ut.
6. Tillsätt lite av mjölken och låt koka tills såsen tjocknar. Upprepa denna procedur tills all mjölk är tillsatt.
7. Låt såsen koka på svag värme med konstant omrörning i fem minuter. Krydda med muskot.
8. Smörj en ugnsform och lägg ut lasagneplattor i botten. Lägg sedan på ett lager med spenatblandningen och häll bechamelsåsen över. Toppa med mozzarellaskivorna. Sedan gör du ett nytt lager med lasagneplattor och upprepar proceduren.
9. Grädda i ugnen i 45-50minuter på 200 grader.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0