Stekta rödbetor med ångkokta rotfrukter och senapssås
2012-11-19
Man behöver inte överdriva med honungen i den här rätten, för både kålroten och rödbetorna blir härligt söta när dom är ordentligt tillagade. Kom bara ihåg att steka rödbetorna ordentligt, för halvråa betor smakar jord! Till maten gjorde vi en grönsallad och ett par skivor estniskt bröd, rostat någon minut på varje sida i en panna med smör.
4 stora rödbetor, skalade och klyftade
5. Ångkoka först kålroten i 5 minuter i en gryta och tillsätt sedan morötterna. Låt ångkoka i ytterligare 15-20 minuter under lock, tills allt är genomkokt.
9. Sila såsen och häll sedan tillbaka den i grytan. Tillsätt senap och grädde.
10. Krossa senapsfröna i en mortel och tillsätt dom också. Låt sjuda i 5 minuter.
11. Blanda mjölken och potatismjölet grundligt och vispa sedan ner det i såsen, tills den tjocknat.
12. När rödbetorna är klara, ställ dom åt sidan, smält nytt smör i pannan och tillsätt äpplena, löken och honungen.
Hej!
Rädda Djuren-klubben är en klubb för barn som älskar djur! Alla klubbmedlemmar får tidningen Rädda Djuren som kommer 2 gånger/år och brevutskick som kommer 4 gånger/år. I tidningen får barnen lära sig om roliga, spännande och smarta djur. De får goda recept och kluriga pyssel. I brevutskicken får barnen pyssel, klistermärken affischer och annat kul. Vi har också en webbsida som uppdateras varje vecka med nya fakta om djur. Här finns även barn som utsetts till Djurens Hjälte. Alla barn som gör något bra för djuren kan bli utsedda till Djurens Hjälte.
Vi tycker att det är viktigt att lära barn om djur. Vi hoppas och tror att kunskap och intresse leder till respekt för djuren.
Vill ni hjälpa oss att sprida Rädda Djuren-klubben till många fler barn? Det kan ni göra genom att ha en banner på er sida med en länk till vår webbsida raddadjuren.se
http://www.raddadjuren.se/bilder-till-din-blogg-eller-hemsida/
Med vänliga hälsningar
Laban Carlsson
--------------------------------------------
Djurens Rätt
Fjärde Långgatan 18 | 41327 Göteborg
Växel: 08-555 914 00
E-post: [email protected]