Wokat ris med omelett

2012-10-22
 
En wok kan kännas ganska alldaglig och simpel, och en omelett likaså!
Men gör vi en rätt med båda delar blir det lite festligare.
Detta är en snabb och väldigt okomplicerad rätt som inte behöver någon närmare beskrivning än så. :)

Det här behöver du för 4 portioner:
3 ägg
250g körsbärstomater, delade
100 g haricot verts
½ squash, finstrimlad
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk soja
Kokt jasminris för 4 personer
Olja till stekning
 
För veganskt recept: Skippa äggen och byt ut dom mot något annat som du tycker om! Broccoli kanske?

Gör så här:
1. Knäck äggen i en skål och blanda dem slarvigt med en gaffel.
2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och häll i äggen. Vrid pannan tills äggen täcker hela stekytan.
3. Stek på medelvärme i en minut och lyft sedan på omeletten, vinkla pannan och se till så att äggsmeten på toppen rinner ner under omeletten.
4. Stek ett par minuter till, tills toppen fått en fast form och stjälp sedan ur omeletten och låt den svalna.
5. Hetta upp ny olja i pannan och stek löken plus vitlöken under omrörning i nån minut.
6. Släng på haricot vertsen och squashen och stek några minuter till, tills grönsakerna mjuknat.
7. Skiva under tiden omeletten i 2 cm tjocka skivor
8. När grönsakerna är mjuka, tillsätt ris och soja i pannan och fräs tills riset blivit riktigt hett. 
9. Avsluta med att lägga i omelettskivorna och tomaterna. Låt allt bli jämnvarmt innan servering.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0