Risottofyllda paprikor
2012-10-08
Detta är ett favoritrecept, så varför vi inte har publicerat det tidigare är en gåta!
Men bättre sent än aldrig.
Det funkar så klart att göra vilket risottorecept man vill, och denna gång valde vi att skippa parmesanosten som annars rörs i på slutet för att få en krämigare konsistens. Då blir receptet genast veganskt dessutom.
Det gillar vi!
Eller varför inte prova på en svamprisotto?
Oavsett så blir risotto + paprika en väldigt god kombo.
Eller varför inte prova på en svamprisotto?
Oavsett så blir risotto + paprika en väldigt god kombo.
Det här behöver du:
3 st schalottenlökar, finhackade
1 buljongtärning
1 vitklöksklyfta, pressad
4 dl arborioris
ca 7 dl vatten
3 dl vitt vin
3 dl vitt vin
4 st paprikor
Salt & peppar
Olja till stekning
Salt & peppar
Olja till stekning
Gör så här:
1. Skär av "hatten" på paprikorna och gröp ur dom.
2. Koka dom mjuka i lättsaltat vatten.
3. Fräs löken och vitlöken mjuk i lite olja i en stor kastrull.
4. Tillsätt riset och rör om. Tillsätt sedan lite av vinet i taget och lägg till sist i buljongtärningen.
5. Låt all vätska koka in, och spä sedan på vattnet allt eftersom. Om riset fortfarande inte är klart efter att du har hällt på 7 dl är det bara att fortsätta att spä på, men kom ihåg att bara ta lite i taget. Rör om ofta.
6. Fyll paprikorna med risotton och gratinera i ugnen på 225 grader i ca en kvart.
Lisa
Hihi skojigt! Är ju annars parmesanosten som gör den extra krämig ;) tss. KRam!
Svar:
intebarasallad.blogg.se
Lisa
Åh läste fel! :(