Puré av rotselleri med ingefärs- och vitlöksstekt tofu

2012-09-10
 
Ojoj. Här kommer ett riktigt lyxigt veganskt recept som vi har lånat från den här boken.
Fast vår version blev ju inte särskilt snygg, men så är vi ju lata också och spritsade inte moset.
Vi blev något chockade när vi läste receptet och såg "1 dl hackad vitlök" och valde att nöja oss med fem stycken vitlöksklyftor. Fast vitlöken tog ändå inte över, så om ni vågar är det bara att köra på 1 dl.
Det kanske är bra för höstförkylningen som dom flesta verkar ha drabbats av nu!
Att byta ut potatisen mot rotselleri och göra puré var också väldigt lyckat och kommer definitivt att göras om.
Till detta goda serverade vi en morotssallad med sesamolja och lite sesamfrön. Gott!

Det här behöver du för 4 portioner:
1 rotselleri, skalad och tärnad
1 dl finhackad ingefära
5 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olivolja
2 msk soja
800 g naturell tofu, tärnad
2½ dl havregrädde
1 tärning grönsaksbuljong
½ tsk vitpeppar
 
Gör så här:
1. Koka tärningarna av rotselleri tillsammans med buljong tills dom är mjuka, ca 10 minuter.
2. Fräs så länge vitlök och ingefära i olivolja och tillsätt sedan soja och tofutärningar. Rör om försiktigt.
3. Smörj en ugnsform och placera tofuröran i mitten av denna.
4. Häll av vattnet från rotsellerin och använd en elvisp eller annat valfritt redskap för att göra en puré.
5. Tillsätt grädde och vitpeppar och spritsa sedan purén runt tofuröran.
6. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter i 200 graders värme.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Webbplats:


Kommentar:

RSS 2.0