Thaifärs med kokosmjölk, röd curry och jordnötter
2013-01-07
En klassisk middagsrätt med lite mer exotiska kryddor än vanligt. Röd currypasta ger en fräsig smak till mesta, speciellt om man blandar in jordnötter och kokosmjölk. Koriander är en ört som vi båda har haft lite problem med innan, men nu börjar vi allt mer att uppskatta den, så den fick ge smak till den här färsen. Till den här anrättningen använde vi Anammars veggofärs som är vegansk, vilket gjorde hela thaifärsen vegansk, men vi lyckades tyvärr inte hitta några nudlar utan ägg.
Du behöver, för fyra portioner:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 chilifrukter, finhackade
2 tsk röd chilipasta
300g sojafärs
200g salta jordnötter
1 burk kokosmjölk
Saften från 1-2 lime
Saften från 1-2 lime
1 msk soja
1,5 msk färsk koriander, hackad
Olja till stekning
400g nudlar
Gör så här:
1. Om färsen är fryst, låt den tina innan du börjar.
1. Om färsen är fryst, låt den tina innan du börjar.
2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en het panna eller wok, tills löken mjuknat något.
3. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare en minut.
4. Tillsätt färsen och fräs ett par minuter till.
5. Blanda ner kokosmjölken och nötterna. Koka upp.
6. Koka samtidigt nudlarna enligt anvisningarna.
7. Låt färsen puttra i 5-10 minuter och smaka sedan av med soja och limesaft.
8. Blanda ner koriandern och servera med nudlarna.
Felicia
100%. Så himla gott! Älskar denna bloggen och så himla bra och ofta lättillverkade recept!! Tack :D
Svar:
intebarasallad.blogg.se