Jordgubbsscones med valnötter
2011-04-28
Hurra för Leila Lindholm som ger oss så mycket inspiration till olika slags frukostscones!
Sist gång gjorde vi ju kardemummascones, men denna gång fick det bli scones med jorgubbar och valnötter.
Lite omständigt var det att använda sig av frysta jordgubbar, så vi rekomenderar att använda färska bär istället, och för all del, glöm inte att servera dessa tillsammans med en god kopp te!
Det här behöver du för 6 scones:
8½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g smör
1 ägg
2 dl mjölk
150 g grovhackade valnötter
1½ dl jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda mjöl,salt,bakpulver och råsocker.
3. Blanda í smöret och smula ner det i degen. Tillsätt ägg,mjölk och valnötter och forma till en deg.
4. Skiva jordgubbarna och vänd försiktigt ner dom i degen.
5. Forma till 6 st scones, ca 3cm höga och grädda i ugnen i 10min.