Kålpudding
2012-02-13
Du behöver, för fyra portioner:
600g vitkål
2 msk sirap
1 msk soja
300g vegetarisk färs
1 dl okokt ris
1 ägg
2 krm vitpeppar
1½ tsk torkad timjan
1 tsk salt
½ msk fryst persilja (eller ½ dl färsk)
Gör så här:
1. Koka riset och låt det svalna. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Strimla kålen och koka den i lättsaltat vatten i 5 minuter.
3. Låt kålen rinna av och blanda det sedan med soja och sirap.
4. Blanda färs, ris, ägg, salt, peppar och timjan.
5. Bred ut hälften av kålen i botten på en smord ugnsform.
6. Lägg färsblandningen på kålen och bred sedan ut det sista av kålen på toppen.
7. Sänk värmen till 200 och grädda puddingen i mitten av ugnen i ca. 45 minuter.
Hälsokick
Bra och inspirerande hemsida, jag är glad att jag har hittat hit!
Sara
Vad kul att höra! Tack :)